Μια φαινομενικά συνηθισμένη συνταγή φτιάξαμε στην Λεπτή Ορεστιάδας, η οποία όμως κουβαλάει μαζί της χρόνια παράδοσης.
Μας την έφτιαξε η Κα Ελένη Ράδου
Υλικά
3 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
1 σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι ,Πιπέρι
200 γρ σάλτσα ντομάτας φρέσκια με πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο 200γρ
Χοιρινό κρέας (σπάλα περίπου 800 γρ)
Πρώτα πρέπει να αχνίσουμε το κρέας για 30 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο και πολύ λίγο αλάτι.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρέας για να το τσιγαρισουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα αλάτι, πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαραθεί για 6 λεπτά.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας , το σέλινο και λίγο νεράκι ζεστό περίπου 400γρ και την καυτερή πιπεριά (προαιρετικά).
Το αφήνουμε για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη.
Το φαγητό μας ειναι έτοιμο
Καλή σας όρεξη.