Ακόμη μία παραδοσιακή πίτα η οποία σε κάποιους ο συγκερασμός των υλικών να παραξενέψει ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο.
Μας την έφτιαξε η Κα Δήμητρα Καδόγλου
Υλικα
1 Λάχανο τουρσί
Ζυμάρι περίπου για 10 φύλλα(Αλεύρι, Νερό, Αλάτι, Ελαιόλαδο, Ξύδι)800γρ
Μαυροπίπερο
Ελαιόλαδο
Καταρχήν θα πρέπει να φτιάξουμε το λάχανο τουρσί. Παίρνουμε ένα λάχανο και το βάζουμε σε άλμη τουλάχιστον για τρεις μέρες μέχρι να μαλακώσει. Εάν έχετε υπομονή και το αφήσετε παραπάνω θα είναι καλύτερο.
Όταν είναι έτοιμο το παίρνουμε και το ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το λάχανο για να τσιγαριστεί για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και 1 με 2 πρέζες μαυροπίπερο.
Για να φτιάξουμε το ζυμάρι θα χρειαστούμε αλεύρι, λιγο νεράκι, λιγο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο ξύδι. Το αφήνουμε τουλάχιστον για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε μια ποσότητα περίπου 200-300 γρ και ανοίγουμε το φύλλο μας.
Ανοίγουμε συνολικά 10 φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε το 1ο φύλλο.
Βάζουμε εναλλάξ γέμιση και ξανά φύλλο.
Στο τέλος βάζουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 40 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμών.
Την βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε
Καλή σας όρεξη.