Λαχανόπιτα άγρια χόρτα από τον chef Βασίλη Φραγκογιάννη στο εστιατόριο “Χάνι” στην Ιθάκη
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Ζυμάρι(Αλεύρι,νερό,λάδι και λίγο ξύδι)
Άγρια χόρτα (μυρώνια,μεραλίδες,αλευρίδες,μοσχοσταρίδες,περδικάκι,σάψιχο)
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
Λίγο σιμιγδάλι
Αλάτι
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε το φύλλο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα χόρτα,τα μυρωδικά,το αλάτι και το σιμιγδάλι για να τραβήξει τα
υγρά τους.
Ρίχνουμε τα χόρτα μας στο ταψί και στην συνέχεια τα σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο που θα ανοίξουμε.
Έπειτα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τρυπούμε το πάνω φύλλο με ένα μαχαίρι έτσι ώστε να μη μείνει
αέρας μέσα στην πίτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.