Λαχανόπιτα

Λαχανόπιτα από την κυρία Καλλιόπη Ζαχαριάδη ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Πλάτανος” στα Αμπελάκια Λάρισας

Τα υλικά μας:

 

 

Ζύμη(αλεύρι νερό μαγιά,αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να φουσκώσει)

Αλάτι

Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Λίγο νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

2 κιλά χόρτα της αρεσκείας σας (σπανάκι,λάπατα,παπαρούνες,λαγόφτια κ.α)

2-3 ξερά κρεμμύδια

Ελαιόλαδο

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο,τσιγαρίζουμε τα χόρτα μαζί με το κρεμμύδι και το ρύζι για 10 λεπτά περίπου

και αποσύρουμε από την φωτιά.

Ανοίγουμε ομοιόμορφα τα φύλλα και ξεκινάμε την τοποθέτηση τους στο ταψί αφού το αλείψουμε με ελαιόλαδο.

Στρώνουμε τα πρώτα 6 φύλλα (λαδώνουμε κάθε φύλλο πριν τοποθετήσουμε το επόμενο,εκτός από το τελευταίο)

Στην συνέχεια αδειάζουμε την γέμιση,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στις άκρες των φύλλων και τις μαζεύουμε στο ταψί.

Τέλος τοποθετούμε και τα δύο τελευταία φύλλα,ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο,τρυπάμε με ένα πιρούνι τα φύλλα

για να μη φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.