Ροβανί από την κυρία Αγγελική Ραυτοπούλου στην Ιθάκη
Τα υλικά μας:
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
Για το γλυκό:
2 λίτρα νερό
500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
15-20 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι
μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι.
Μόλις λιώσει το μέλι προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Βράζουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψάκι 28 εκατοστών
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να
ροδίσει.
Τέλος σιροπιάζουμε το γλυκό μας και τοποθετούμε τα αμύγδαλα(βλέπε εικ.5)
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.