Ένα καλοκαιρινό γλυκό εύκολο στην παρασκευή του και φυσικά νοστιμότατο. Από τα χέρια του chef Ηρακλή Ασπρίδη
Τα υλικά μας:
15 γρ άμυλο ή corn flour
½ κιλό φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα κτλ)
1 λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ νερό
30 γρ ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
100 γρ ζάχαρη
500γρ γιαούρτι στραγγιστό
200γρ κρέμα γάλακτος
Αρχικά μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και ρίχνουμε μαζί τους και τα φρουτα του δάσους ψιλοκομμένα να γίνουν σιρόπι για να ετοιμάσουμε την επικάλυψη.
Σε λίγα λεπτά και ενώ κοχλάζει το σιρόπι με τα φρούτα διαλύουμε ενάμιση κουταλιά άμυλο σε λίγο κρύο νερό και το περιχύνουμε έτσι ώστε να πυκτώσει το σιρόπι μας.
Αφού πυκτώσει το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπωλ για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κτυπάμε ανακατεύοντας να γίνει σαντυγί.
Δεν την κτυπάμε πολύ ώρα για να μην κιτρινίσει αλλά περίπου 5 λεπτά το πολύ. Αφού γίνει η σαντιγύ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μέσα. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε την ζελατίνα που ετοιμάσαμε πριν και ανακατεύουμε γρήγορα με λίγη άχνη ζάχαρη, μια δυο σταγόνες χυμό λεμόνι και προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να ομογενοποιηθούν.
Ετοιμάζουμε την βάση με τριμμένο μπισκότο πτι μπερ σε ένα μπωλ προσθέτοντας λιωμένο βούτυρο από πάνω και το ανακατεύουμε να μουσκέψει όλο το μπισκότο.
Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι φορμαρίσματος και τοποθετούμε πρώτα τη βάση του μπισκότου κατόπιν μια στρώση σαντιγί, λίγα φρέσκα φρούτα την δεύτερη στρώση σαντιγί με τα υπόλοιπα φρέσκα φρούτα από πάνω και στο τέλος το μείγμα σιροπιού με τα φρούτα και το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ωρα.
Μετά από μια ώρα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο Γαστρονόμος,Πεύκα Θεσσαλονίκης. Τηλ:2310674200