Τάρτα σοκολάτας (χωρίς ψήσιμο)

Είναι πολύ έξυπνο να προτείνεις συνταγές τις οποίες μπορούμε να τις απολαμβάνουμε γρήγορα και εύκολα χωρίς κόπο. Μια τέτοια είναι και της Ναταλίας Τσουλγουνίδου από το Ζαχαροπλαστείο Patisserie «Sisters» στο Κιλκίς

Τα υλικά μας:

 

370γρ γεμιστά μπισκότα

125γρ βούτυρο φυτικό

250γρ σοκολάτα γάλακτος

50γρ σοκολάτα κουβερτούρα

230γρ κρέμα γάλακτος

Φράουλες

Φιστίκια Αιγίνης

Παίρνουμε στην αρχή τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε καλά. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί και να λιώσει.

Όταν είναι έτοιμα τα μπισκότα μας τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Πρέπει να έχουν χτυπηθεί καλά. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι όχι πολύ βαθύ. Το απλώνουμε και το πιέζουμε προς τα κάτω με ένα μεγάλο κουτάλι η μία σπάτουλα.

Αυτό τώρα πρέπει να πάει στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Μπορούμε τώρα να φτιάξουμε την σοκολάτα μας. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε να ζεσταθεί καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις σοκολάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τις σοκολάτες. Με μια σπάτουλα η ένα κουτάλι ξεκινάμε για να λιώσουμε την σοκολάτα μας ανακατεύοντας και πιέζοντας. Εδώ θέλει λίγο υπομονή ώστε να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Το απλώνουμε καλά να πάει παντού.

Συνεχίζουμε με τις φράουλες τοποθετώντας τες πάνω από την σοκολάτα σε όποιο σημείο εσείς προτιμάτε.

Τέλος πασπαλίζεται με λίγο φιστίκι Αιγίνης

Το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες και κατόπιν είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: «Sisters» Αγίου Γεωργίου 11 & Βενιζέλου, Κιλκίς,. Τ. 2341023906

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.