Το «Ρεβανί της Ελβετίας» είναι το γλυκό που φτιάξαμε στους Πύργους Πτολεμαΐδας με την Κρητικιά Κα Ελένη Παπαδοπούλου
Τα υλικά μας:
4 αυγά(Φάρμα Μπεκιάρη)
1 Φακελάκι μπεϊκιν
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φλυτζάνι αλευρι
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια νερό
150γρ αμυγδαλόψιχα
1 κανελόξυλο
3 βανίλιες
Λίγο γαρύφαλλο
Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο μαζί με την ζάχαρη και την χτυπάμε να αφρατεψει. Προσθέτουμε τα αυγά μας από κότες ελευθέρας βοσκής κατά προτίμηση και ανακατεύουμε αλλά όχι πολύ δυνατά.
Προθέτουμε δύο βανίλιες, λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι, ινδοκάρυδο, αλεύρι, μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι το αλείφουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί. Το βάζουμε στο φούρνο στους 170 Βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Οσο ψινεται το ρεβανί μας θα φτιάξουμε το σιροπι μας. Σε μια κατσαρόλα που την βάλαμε στην φωτιά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, ένα ποτήρι ζάχαρη, λίγο γαρίφαλο, ένα κανελόξυλο, χυμό από λεμόνι και μία βανίλια.
Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και την φλούδα από το λεμόνι που πήρατε το χυμό. Το αφήνετε να πάρει μία βράση. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα για να καβουρδιστεί για λιγο ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και το σιροπιάζουμε κατευθείαν με το ζεστό μας σιρόπι. Στην συνέχεια για να γαρνίρουμε το ταψί μας χτυπάμε περίπου 500 γρ σαντιγί να αφρατέψει καλά και την ρίχνουμε επάνω από το ρεβανί.
Απλώνουμε σε όλο το μήκος. Πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένη αμυγδαλόψιχα. Κόβετε σε κομμάτια με μια σπάτουλα και σερβίρετε σε ένα ρηχό πιάτο.
Καταπληκτικό γλυκό σας συνιστούμε να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο Ελβετία, Πύργοι Κοζάνης