Αγριογούρουνο Στιφάδο

Ο Δημήτρης Πολύζος, Chef στο εστιατόριο «Μπακατσιάνος» στην Αρναία της Χαλκιδικής, μας παρουσίασε μια διαφορετική πρόταση για το στιφάδο με αγριογούρουνο.

Τα υλικά μας:

 

Αγριογούρουνο (5-6 κομμάτια μαριναρισμένα)

Κρεμμυδάκια μικρά(baby)

Ελαιόλαδο

Μπαχάρι

Δυο σκελίδες σκόρδο

Χοντρό πιπέρι

Ξύλο κανέλας

Ντοματοπολτός

2 Φύλα δάφνης

Μέλι σουσουρίσιο

1 τούλι (για τα μπαχαρικά)

Καταρχήν από ότι μας είπε ο Δημήτρης, το μέλι το οποίο θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι το σουσουρίσιο. Η Σούσουρα είναι ένα μικρό πουρνάρι που βγαίνει τον Οκτώβρη, από το οποίο η μέλισσά παίρνει την γύρη για να φτιάξει το μέλι. Το οποίο μέλι βεβαίως είναι από τα καλυτέρα και γευστικότερα που υπάρχουν.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βάλουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα ξεκινώντας το βράσιμο. Στην συνέχεια παίρνουμε το αγριογούρουνο (το οποίο πρώτα έχουμε βάλει σε μια μαρινάδα από την προηγούμενη μέρα, η οποία αποτελείται από κόκκινο ξηρό κρασί και λίγο ξύδι)και το τοποθετούμε κομμάτι κομμάτι μέσα στην κατσαρόλα.

Χωρίς να περιμένουμε να βράσει προσθέτουμε τα υλικά μας . Λίγο χοντρό αλάτι, δύο φύλα δάφνης, δύο σκελίδες σκόρδο, και το χοντρό πιπέρι με το μπαχάρι. Τα δύο τελευταία για να μη σκορπίσουν μέσα στην κατσαρόλα τα βάζουμε απλά σε ένα τούλι. θέλουμε μόνο την γεύση τους και τα αρώματα.

Επίσης ένα ξύλο κανέλας και λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνομε περίπου για 60 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να βράσει το κρέας. Στην συνέχεια και αφού βράσει το κρέας προσθέτουμε το κρεμμυδάκι μας το οποίο πρέπει να είναι μικρό (baby) Όπως μας συμβουλεύει ο Δημήτρης για να μπορέσουμε να ξεφλουδίσουμε τα κρεμμύδια μπορούμε να τα βράσουμε για λίγο όπως είναι με την φλούδα τους και μετα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα.

H ποσότητα των κρεμμυδιών θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, εξάλλου στιφάδο κάνουμε οπότε μη το λυπάστε. Βάζουμε λίγο ντοματοπολτό(μία κουταλιά) και φυσικά προσθέτουμε και την μαρινάδα στην οποία είχαμε βάλει από την προηγούμενη να μουλιάσει το κρέας.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά ακόμη 75 λεπτά. Μόλις περάσει κα αυτός ο χρόνος το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Η τελευταία πινελιά μας είναι να προσθέσουμε το σουσουρίσιο μέλι. Δυο κουταλιές είναι αρκετές. Το αφήνουμε για πέντε λεπτά ακόμη μέσα στην κατσαρόλα να πάρει τα αρώματά του και στην συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε. Δεν το κουνάμε πολύ για να μην σπάσουμε το κρεμμυδάκι μας.

Όπως διαπιστώσατε δεν τσιγαρίσαμε το κρέας μας οπότε δεν βάρυνε και έτσι έχουμε μια πιο light έκδοση του στιφάδου. Είναι πραγματικά ένα πολύ νόστιμο πιάτο που εάν το φτιάξετε σίγουρα θα ανταμειφθείτε.

Για όποιον φυσικά το θελήσει ο Δημήτρης είναι έτοιμος να το φτιάξει για εσάς στο εστιατόριο «Μπακατσιάνος» στην Αρναία Χαλκιδικής

Καλή σας επιτυχία!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ” ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.