Κόκορας με λαχανικά

Μια σπιτική συνταγή είναι αυτή που μας έφτιαξε η Κα Χρύσα στο «Μικράκη» η οποία είναι “Κόκορας με λαχανικά”.

Τα υλικά μας:

 

1 Κόκορας κομμένος στα 4

1.5 κιλό κολοκυθάκια baby

2-3 καρότα

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 μέτρια κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

4 τομάτες ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι μαϊντανό & Άνηθο

Μαγιά

Αλάτι

Τα υλικά τα βλέπετε, απλά να προσθέσουμε ότι θα χρειαστείτε ακόμη, ηλιέλαιο για το σοτάρισμα λίγο ελαιόλαδο, και πιπέρι.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι κατά προτίμηση βαθύ ή κατσαρόλα, λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τον κόκορα να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά. Τον γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε σε μέτριες φέτες τα κρεμμύδια και τέσσερις σκελίδες σκόρδο και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι ή κατσαρόλα όπως είπαμε.

Αφού έχουμε αποφλοιώσει τις ντομάτες μας, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι μας σβήνουμε με ένα ποτήρι, λευκό κρασί. Τα αφήνουμε λίγο να κρατήσει τα αρώματα του και στην συνέχεια προσθέτουμε και λίγο νεράκι.

Το αφήνουμε στην φωτιά για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Πάμε τώρα στα λαχανικά μας. Τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε. Πρώτα θα τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια τα οποία πρέπει να είναι μικρά σε μέγεθος όπως και τα καρότα .

Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα απλά μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει από κάτω λίγο χαρτί για να τραβήξει την υγρασία.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και τα ρίχνουμε μέσα. Κατόπιν κόβουμε τα καρότα, τις κόκκινες πιπεριές και τον άνηθο με τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα. Μόλις ο κόκορας είναι έτοιμος τον βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι. Με το χέρι μας ανοίγουμε τέσσερις «φωλίτσες «στο ταψί και βάζουμε εκεί τα κομμάτια του κόκορα (τέσσερα στην προκειμένη περίπτωση) με την πέτσα να κοιτάζει προς τα πάνω. Το ζουμάκι από το τηγάνι που έβραζε ο κόκορας, το περιχύνουμε στο ταψί μας .

Από πάνω ρίχνουμε πιπέρι και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το βάζουμε στο φούρνο για τουλάχιστον μισή ώρα όχι σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”Το Μικράκη-Θεσσαλονίκη
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.