Αλαγγίτες

Αλαγγίτες από την κυρία Βασιλική Πολυσάκη  στο Ισαάκιο Έβρου

Τα υλικά μας:

 

Νερό όσο πάρει

200 γραμ.αλεύρι

Λίγο βούτυρο λιωμένο

1 φακελάκι μαγιά (ξερή)

Αλάτι

 

 

 

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την μαγιά με λίγο νερό και ανακατεύουμε

μέχρι να διαλυθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,λίγο αλάτι και το νερό σταδιακά για να

φτιάξουμε τον χυλό μας.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια

ψήνουμε τις αλαγγίτες είτε στο ειδικό σκεύος είτε σε ένα αντικολλητικό

τηγάνι για κρέπες.

Όταν τις βγάλουμε τις βουτυρώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.

Σερβίρουμε με ζάχαρη ή μέλι ή μερέντα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε!

 

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.