Από την κα.Γεωργία Λέρη στον παραδοσιακό ξενώνα “Οιχαλία” στα Φιδάκια Ευρυτανίας.
Υλικά:
4-6 μερίδες αρνάκι μπούτι (το βράζουμε με λίγο νερό πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία)
3-4 ρίζες μαρούλι πλυμένο και κομμένο
1 λεμόνι για το αυγολέμονο
2 αυγά για το αυγολέμονο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (χωρίζουμε το λευκό από το πράσινο μέρος)
½ ματσάκι άνιθο
Λίγο λεμόνι στημένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια και το αρνάκι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί,αλατοπιπερώνουμε,σκεπάζουμε με το νερό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το μαρούλι,το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια,τον άνιθο,το στημένο λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!