Αρνάκι με αποξηραμένα φρούτα

Αρνάκι με αποξηραμένα φρούτα από την κυρία Αθηνά στο εστιατόριο “Δροσοσταλιά” στα Άγραφα

Τα υλικά μας:

 

Αποξηραμένα σήκα(6-7),βερύκοκα(8-10) και δαμάσκηνα(6-8)

150-200 γραμμάρια κρεμμυδάκια για στιφάδο

1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο

2 χρωματιστές πιπεριές

Αρνάκι γάλακτος

2 καρότα κομμένα σε φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Κανέλα

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κονιάκ

1 λίτρο νερό περίπου

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνάκι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,το καρότο και τις πιπεριές.

Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι,το σκόρδο,το πιπέρι και το δενδρολίβανο.

Τέλος προσθέτουμε και τα αποξηραμένα φρούτα,νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά μας

και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.