Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από την κυρία Μαρία Σουπιάδου,ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “Pindos Palace”στα Γρεβενά

Τα υλικά μας:

 

 

Ελαιόλαδο

Νερό

Αλάτι

Πιπέρι

3-4 κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

2-3 φύλλα δάφνης

1 μπολ μανιτάρια φρέσκα της επιλογής μας

Κόκκινο πιπέρι και αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας κρέμα μπαλσάμικο

5-6 αποξηραμένα δαμάσκηνα

4-5 αποξηραμένα σύκα

2-3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

1 μπολ ντοματίνια

Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο(μαρινάρουμε με δενδρολίβανο,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μουστάρδα και ελαιόλαδο)

 

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια,τα ντοματίνια,τις φέτες φρέσκιας ντομάτας,το σκόρδο,το μέλι και ανακατεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα,το κόκκινο πιπέρι με το αλάτι,τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε.

Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα μπαλσάμικο,το αλάτι,το πιπέρι,τα αποξηραμένα μανιτάρια,λίγο νερό και το κότσι μαζί με τη μαρινάδα του.

Αδειάζουμε την κατσαρόλα μας σε μια γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1,5-2 ώρες περίπου.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.