Μια μεσογειακή συνταγή, νηστίσιμη από την Κα Μαρία Κρούπη από το Προμύρι Μαγνησιάς, ένα όμορφο ορεινό χωριό του Νοτίου Πηλίου.
Τα υλικά μας:
1 χταπόδι
Κρεμμύδι Ξερό
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι μεσαίο
Πελτές ντομάτας
Κόκκινο κρασί
Φασολάκια
Νερό
Καταρχήν καθαρίζουμε καλά το χταπόδι μας στο οποίο πρέπει να είναι φρέσκο.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι να σωταριστεί. Μετα από λίγο προσθέτουμε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας. Το αφήνουμε για λίγο.
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε τα καθαρισμένα φασολάκια. Εκεί ρίχνουμε μέσα τα υλικά μας από το τηγάνι κατευθείαν και την βάζουμε στην φωτιά.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια περίπου νερό, μαύρο πιπέρι 2 πρέζες, αλάτι μεσαίο και το αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά.
Ενώ βράζει μπορούμε να βάλουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το χταπόδι μας χωρίς νερό και το αφήνουμε να βράσει και αυτό για 20 λεπτά. Σωτάρουμε λίγο κρεμμύδι σε ένα άλλο τηγάνι, προσθέτουμε πελτέ, αλάτι πιπέρι και το χταπόδι το οποίο έχει βράσει…
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί…
Όταν είναι έτοιμα τα φασολάκια τα σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι σε μία μεγάλη πιατέλα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.