Αυγά Μάτια (Βλάχικη Συνταγή)

Απλή μόνο στο όνομα είναι η συνταγή της Κας Ιωάννας Βέρου από το Χιονοχώρι του Νομού Σερρών.

Τα υλικά μας:

 

Αυγά

Φέτα

Αλεύρι

Ελαιόλαδο

Κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Νερό

 

Για δύο μερίδες βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό, προσθέτοντας 2 πρέζες αλάτι μέτριο και το βάζουμε να βράσει.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν το νερό μας βράσει.

Επίσης σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε ένα αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Μόλις αρχίζει και βράζει προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα, ένα κομμάτι 150γρ είναι αρκετό.

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και δυο αυγά ολόκληρα. Συνεχίζουμε να το βράζουμε.

Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές κόκκινο πιπέρι και στην συνέχεια όλο μαζί το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύαμε για λίγο.

Σε μερικά λεπτά το βγάζουμε και το σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: Χιονοχώρι του Νομού Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.