Γριβάδι γεμιστό

Η Kα Βάγια Καριοφύλλη είναι μαγείρισσα στο εστιατόριο των λουτρών της Νέας Απολλωνίας στην λίμνη Βόλβη και όποιος τα επισκεφτεί καλά θα κάνει να δοκιμάσει αυτή την υπέροχη συνταγή!

Τα υλικά μας:

 

Ρύζι καρολίνα

Μαύρο πιπέρι

Φρέσκο κρεμμύδι

Δυόσμος

Αλάτι

Ελαιόλαδο

2 λεμόνια

Κρεμμύδι ξερό

Μαιντανό

8 πατάτες

 

 

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε το ψάρι, το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί και ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι τριμμένο σε ρεντέ και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι . Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε 1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα,(ποσότητα για το συγκεκριμένο μέγεθος ψαριού), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό μέσα αφού τα ψιλοκόψουμε πρώτα. Βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά και στύβουμε μέσα τον χυμό από ένα λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του ψαριού και στύβουμε ένα λεμόνι.

Στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα στο ψάρι την γέμιση, κλείνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην χυθεί και το αλατοπιπερώνουμε και από έξω.

Μέσα στο ταψί προσθέτουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού, μισό ποτήρι νερό ,περιχύνουμε παντού ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΑΕ Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας 51o χλμ. Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας Τηλέφωνα : 23930 41510 – 23930 42142

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.