Ένα ορεκτικό το οποίο το γευόμαστε σε πάρα πολλά εστιατόρια, ωστόσο το καθένα είναι μια ξεχωριστή συνταγή. Εδω θα δούμε αυτή την οποία προτείνει ο chef Δημήτρης Ρίζος στο εστιατόριο Φάμπρικα Κρεάτων το οποίο και βρίσκεται στην Κομοτηνή.
Τα υλικά μας:
200γρ ηλιέλαιο
100γρ παρμεζάνα
200γρ γκούντα
Κόκκινο καπνιστό πιπέρι
Αλάτι Baby ρόκα
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
Μαύρο πιπέρι
1 αυγό
Τριμμένη φρυγανιά
Ξεκινάμε με τα τυριά μας.
Σε μία μεγάλη μπασίνα ρίχνουμε μέσα το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα λίγο καπνιστό πιπέρι, λίγο αλάτι λίγο πιπέρι, αλεύρι και ένα αυγό. Ανακατεύουμε για να γίνει μια μάζα. Δεν το θέλουμε ούτε πολύ σφιχτό αλλά ούτε και πολύ μαλακό.
Όταν είναι έτοιμο πλάθουμε μπαλάκια και στην συνέχεια τα πανάρουμε μέσα στην φρυγανιά. Φτιάχνουμε τόσα, μέχρι να τελειώσει το μίγμα περίπου 5 τεμάχια σε μέγεθος μπαλάκι του γκολφ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο και το βάζουμε να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις κασεροκροκέτες μας.
Τις γυρίζουμε περίπου στο τρίλεπτο. Σε πέντε λεπτά είναι έτοιμες. Τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.
Σερβίρουμε σε ένα μικρό πιάτο και στολίζουμε με λίγο baby ρόκα και μαύρο πιπέρι
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.