Σκουμπρί Με Φάβα

Ένα νόστιμος και εύκολος μεζές για να συνοδέψετε το τσίπουρό σας είναι το σκουμπρί με φάβα που σας προτείνει ο Chef του τσιπουράδικου του Θωμά στην Καστοριά

Τα υλικά μας:

 

1 κρεμμύδι μεγάλο

Πάπρικα

200γρ φάβα

1 φιλέτο καπνιστό σκουμπρί

1 Κολοκυθάκι βρασμένο

Λίγο ελαιόλαδο

Κόβουμε χοντροκομμένες φέτες το κρεμμύδι τα τοποθετούμε πάνω σε δυο φύλλα αλουμινόχαρτο λίγο λάδι από πάνω και το φιλέτο σκουμπρί . Το τυλίγουμε και το βάζουμε στη σχάρα. Σε 7-10 λεπτά είναι έτοιμο.

Έχουμε ετοιμάσει την φάβα σε μορφή αλοιφής. Η διαδικασία έχει ως εξής: Την βράζουμε την ξαφρίζουμε, προσθέτουμε χοντροκομμένο το κρεμμυδάκι μέσα, λάδι, αλάτι και άσπρο πιπέρι. Αφού βράσει, με το λίγο ζουμάκι που θα μείνει την περνάμε από το μούλτι.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε λίγες φέτες από ένα βρασμένο κολοκυθάκι, μία γεμάτη κουταλιά φάβα την οποία απλώνουμε πλάι στο σκουμπρί και λίγη πάπρικα πάνω στη φάβα.

Λίγο Λαδάκι από πάνω θα δώσει έξτρα νοστιμιά.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο –Ταβέρνα «Το Τσιπουράδικο του Θωμά. Καθηµερινά 12:30-00:30.(Αθ. Διάκου 58, πίσω από το Εµπορικό, τηλ. 24670 87040, κιν. 6934 975567
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.