Κεφτέδες με Αγούλα

Ένα παραδοσιακό πιάτο το οποίο και φτιάχνουν οι γυναίκες του Χωριού Ηράκλεια Σερρών για μερακλήδες…. Από την Κα Κατερίνα Τάσικα

Τα υλικά μας:

Κιμάς ανάμεικτος

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Μαύρο πιπέρι

1 αυγό

Μαιντανός

Ψίχα ψωμιού

Αλάτι

Ρίγανη

Κύμινο

Ξύδι

Αλεύρι

 

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, το κύμινο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο, ξύδι και τον μαϊντανό.

Στη συνέχεια πλάθουμε στρογγυλούς τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Σε ένα άλλο τηγάνι αδειάζουμε λίγο από το καυτό ελαιόλαδο που τηγανίσαμε τους κεφτέδες και προσθέτουμε τόσες κουταλιές αλεύρι μέσα όσες θα είναι και οι μερίδες που θέλουμε να φτιάξουμε.

Σε χαμηλή φωτιά το ανακατεύουμε να μην σβολιάσει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά ώστε να προσθέσουμε 3-4 ποτήρια νερό χωρίς να μας σβολιάσει και το ξαναβάζουμε.

Χτυπάμε ένα αυγό με το λεμόνι και προσθέτουμε το ζουμάκι μέσα λίγο λίγο, αφού το κατεβάσαμε από την φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο τηγάνι.

Το ξαναβάζουμε στην φωτιά και δυναμώνουμε να πάρει βράση ρίχνοντας μέσα τα καφεδάκια.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια περιχύνοντας τα με την σάλτσα από πάνω

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: «Ηράκλεια Σερρών,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.