Στα Άνω Ποροϊα Σερρών ξεκινήσαμε την εκπομπή μας με ένα ορεκτικό. «Κολοκυθοκεφτέδες στην Πλαγιά Του Μπέλες»
Τα υλικά μας:
1 κιλό Κολοκυθάκια τριμμένα
200γρ φρυγανιά τριμμένη
200γρ φέτα παραδοσιακή
1 αυγό (Φάρμα Μπεκιάρη)
Άνηθο
Αλεύρι όσο χρειαστεί
½ κουταλάκι πιππέρι
½ κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο
Το κολοκυθάκι μας θα πρέπει να είναι καλά τριμμένο. Μπορείτε να το κάνετε με ένα τρίφτη.
Ξεκινάμε την εκτέλεση του βάζοντας το κολοκυθάκι μας σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν . Επίσης προσθέτουμε το αυγό, το μπέικιν και ξεκινάμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην πορεία την τριμμένη φέτα και λίγο ελαιόλαδο.
Τώρα θα πρέπει να ξεκινήσετε να προσθέτετε το αλεύρι με προσοχή για να μην γίνει πολύ πηκτό αλλά ούτε πολύ αραιό για να μπορείτε να το πλάσετε. Θα λέγαμε ότι 10 κουταλιές της σούπας είναι σχετικά καλά. Αλλά θα πρέπει αυτό να το δείτε και λίγο με το μάτι. Ανακατέψτε αρκετά.
Στην συνέχεια παίρνουμε μια ποσότητα όση περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και πλάθουμε δημιουργώντας ένα κεφτέ. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλος γιατί θα φουσκώσει λόγο του μπέϊκην. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρει βράσει, πανάρουμε τους κεφτέδες στην τριμμένη φρυγανιά και τους ρίχνουμε μέσα.
Δεν χρειάζονται πολύ ώρα μέσα στο τηγάνι, δυο με τρία γυρίσματα είναι αρκετά. Το χρώμα του κεφτέ, θα σας «πει» όταν είναι έτοιμος. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα.
Μπορείτε να το σερβίρετε με τζατζίκι και να το συνοδέψετε με τσίπουρο η τσικουδιά.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.