Λαβράκι ψημένο σε αλάτι από την Βασιλική Μακρή στο Ljsselstein της Ολλανδίας.
Τα υλικά μας:
Αλάτι ψιλό
Αλάτι χοντρό
Φέτες λεμονιού
Φινόκιο ψιλοκομμένο
Δεντρολίβανο
Ασπράδια αυγών
Λαβράκι (1,5 κιλό καθαρισμένο μόνο εσωτερικά)
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
Σχοινόπρασο
Ξύσμα λεμονιού
Πιπέρι.
Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το ψιλό και το χοντρό αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε με το χέρι.
Σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα θα απλώσουμε το μισό μείγμα από το αλάτι,θα τοποθετήσουμε το ψάρι και θα γεμίσουμε το εσωτερικό του με τις φέτες λεμονιού και το φινόκιο.
Τέλος θα σκεπάσουμε το ψάρι με το υπόλοιπο μείγμα από το αλάτι και θα ψήσουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και αφαιρούμε το πάνω μέρος του αλατιού και την πέτσα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βασιλικό και περιχύνουμε το ψάρι.Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο,το ξύσμα λεμονιού,αλάτι και πιπέρι.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.