Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες θαλασσινών

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες θαλασσινών από τον Σάκη Μπαλασκάκη στο Ljsselstein της Ολλανδίας.

Τα υλικά μας:

 

Γαρίδες ψιλοκομμένες

Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια

Καλαμάρι ψιλοκομμένο

Χταπόδι ψιλοκομμένο

Αλεύρι

Άνηθος

Σπαράγγια

Φύτρες Παντζριού

4 κουταλιές της σούπας ρύζι

Σαφράν

Χυμός λεμονιού

Ζωμός ψαριού

Λάχανο ζεματισμένο

Ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο με γεύση λεμονιού

Λεμόνι

 

 

 

 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες,το καλαμάρι και το χταπόδι.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και στη συνέχεια το ρύζικαι τον άνηθο.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο λεμονιού και θα προσθέσουμε και τον ζωμό ψαριών και θα συνεχίσουμε το σωτάρισμα για περίπου δέκα λεπτά.

Έπειτα θα πάρουμε τα φύλλα λάχανου και θα τα γεμίσουμε με το μείγμα μας και βράζουμε για 35-40 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο,αλέυρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά,θα προσθέσουμε τον ζωμό ψαριού,το σαφράν και το λεμόνι και θα ανακατέψουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Έπειτα θα ρίξουμε αλάτι και πιπέρι και θα ρίξουμε τη σάλτσα πάνω από τους λαχανοντολμάδες.

Γαρνίρουμε το πιάτο μας με μερικά σπαράγγια και με φύτρες παντζαριού.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.