Μαραθόσουπα

Μαραθόσουπα από την κυρία Καλλιόπη Ζαχαριάδη ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Πλάτανος” στα Αμπελάκια Λάρισας

Τα υλικά μας:

 

 

1 κιλό μάραθο

1 κιλό ξινήθρα ή και άλλα χόρτα της αρεσκείας σας

3-4 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Νερό

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

 

Σε μια χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και όταν μαραθούν προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει

για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια αριώνουμε με λίγο νερό τον πελτέ ντομάτας και τον ρίχνουμε στην χύτρα.

Έπειτα αραιώνουμε και το αλεύρι με λίγο νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην σούπα μας προσθέτοντας

αν χρειαστεί και λίγο ακόμα νερό.

Τέλος ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.