Αρνάκι Στο Φούρνο Με Ρύζι

Παίρνουμε το αρνάκι και το μαρινάρουμε. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και ανοίγουμε μια τρύπα σε κάποιο σημείο και βάζουμε μέσα 2 σκελίδες σκόρδο. Το πασαλείβουμε και με λίγο λάδι.

 

Τα υλικά μας:

 

Αρνάκι σπάλα κυρίως περίπου 800 γρ

 

500γρ αρνίσια συκωταριά

 

3 σκελίδες σκόρδο

 

Ρύζι, περίπου 10 κουταλιές της σούπας

 

1 μεγάλο κρεμμύδι

 

Ελαιόλαδο για τηγάνι

 

7-8 μικρά ντοματίνια

 

Αλεύρι περίπου 700γρ

 

Αλάτι και πιπέρι

 

1) Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το ζυμάρι μας το οποίο δεν πρέπει να φουσκώσει. Οπότε προσθέτουμε μαζί με το νερό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.

2) Παίρνουμε το αρνάκι και το μαρινάρουμε. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και ανοίγουμε μια τρύπα σε κάποιο σημείο και βάζουμε μέσα 2 σκελίδες σκόρδο. Το πασαλείβουμε και με λίγο λάδι.

3) Το βάζουμε στην γάστρα.

4) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας

5) Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι

6) Ετοιμάζουμε και το ρύζι.

7) Μόλις το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε ψιλοκομμένη και την συκωταριά. Ανακατεύουμε.

8) Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το πλάθουμε μακρόστενο για να καλύψουμε το χείλος της γάστρας.

9) Μόλις πάρει χρώμα και η συκωταριά ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

10) Από δω και πέρα δεν θέλει πολύ πάνω στην φωτιά, το βγάζουμε και το αδειάζουμε στη γάστρα μαζί με το αρνάκι.

11) Ρίχνουμε λίγο νεράκι (περίπου τρία φλιτζάνια) και τα ντοματίνια αφού πρώτα τα έχουμε κόψει στην μέση.

12) Παίρνουμε το ζυμάρι μας και το τοποθετούμε κατά μήκος του χείλους της γάστρας.(βρέξτε πρώτα λίγο τα χέρια σας για να γλιστράει)

13) Οι δυο άκρες του ζυμαριού πρέπει να ενωθούν.

14) Κλείνουμε και πιέζουμε με το καπάκι τη γάστρα για να κλείσει ερμητικά. Με τον τρόπο αυτό κρατάμε όλη την υγρασία που του δίνει και όλη την νοστιμιά.

15) Το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ½ ώρες

16) Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το ακουμπάμε κάπου σταθερά.

 

17) Με μια σπάτουλα ανοίγουμε προσεκτικά το καπάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.