Μια Πρεβεζάνικη συνταγή, με ένα από τα νοστιμότερα ψάρια, από την Κα Βιβή Σπανού
Τα υλικά μας:
Μπακαλιάρος
Πατάτες
Σταφίδες
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι,
Nερό
Φύλλα δάφνης
Ξύλο κανέλας
Κρεμμύδια
Κρασί κόκκινο ξηρό
Ελαιόλαδο
Ντομάτα τριμμένη
Μηλόξυδο
Κόβουμε τις πατάτες σε στρόγγυλο σχήμα και τις τοποθετούμε σ’ένα ταψί. Από πάνω στρώνουμε τον μπακαλιάρο που τον έχουμε ήδη ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα.
Ραντίζουμε τις σταφίδες με μηλόξυδο και τις απλώνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα, πιπέρι, αλάτι, δάφνη, ξυλάκι κανέλας, κόκκινο ξηρό κρασί, ελαιόλαδο και δυο ποτήρια νερό. Θα ψηθεί στον φούρνο για μία ώρα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.