Μύδια Σαγανάκι στην “Ασπροβάλτα”

Τα μύδια σαγανάκι είναι μία πολύ γνωστή συνταγή που ο καθένας μπορεί να την φτιάξει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Εδώ θα δούμε μια εκδοχή από την ψαροταβέρνα «Αντώνης» στην Ασρποβάλτα.

Τα υλικά μας:

 

500γρ μύδια καθαρισμένα και φρέσκα

Ρίγανη

Αλάτι

1 πιπεριά καυτερή

Μαϊντανός

1 φρέσκο λεμόνι

2 κουταλιές μουστάρδα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Σε ένα τηγάνι το οποίο είναι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε μέσα τα μύδια και προσθέτουμε την μουστάρδα με λίγο νεράκι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, την πιπεριά και το χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά.

Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρουν βράση και να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε και λίγο ρίγανη.

Το βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή ένα μακρόστενο πιάτο και το στολίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Τόσο απλά και εύκολα.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Ψαροταβέρνα Αντώνης, Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκης. Τηλ: 2397100150
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.