Παραδοσιακή Πρασόπιτα

Μια παραδοσιακή συνταγή από τα χέρια της Κας Παρασκευούλας και το café/ bar/ restaurant Delago το οποίο βρίσκεται στο Λιμνοχώρι Φλωρίνης

Τα υλικά μας:

 

3 κούπες αλεύρι

Νερό

Φέτα

3 αυγά φάρμα Μπεκιάρη

Ηλιέλαιο

Ξύδι

Πράσο

Γιαούρτι

Αλάτι

Βούτυρο

 

 

Καταρχήν όπως γίνεται με όλες σχεδόν τις πίτες πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το ζυμάρι και να ανοίξουμε το φύλλο..Η Κα Παρασκευουλα από το εστιατόριο Delago την φτιάχνει βέβαια με τον δικό της τρόπο…

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε τρεις γεμάτες κούπες αλεύρι και προσθέτουμε: ½ ποτήρι ξύδι, ένα ποτήρι νερό, ½ ποτήρι ηλιέλαιο, λίγο αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε απαλά. Σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι στην διάρκεια προσοχή να μην βγει πολύ μαλακό το ζυμάρι σας.

Το ζύμωμα πρέπει να κρατήσει περίπου 10 λεπτά… Κατόπιν το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί… Στην συνέχεια παίρνουμε το ζυμάρι και κόβουμε έξι ίδια κομμάτια με ένα μαχαίρι και τα πλάθουμε να γίνουν μικρά μπαλάκια… Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο…

Σε πρώτη φάση δεν ανοίγουμε τα φύλλα κατά το ήμισυ περίπου όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία μας. Μετά παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλο. Αυτό γίνεται και για τα έξι φύλλα τα οποία έχουν γίνει πλέον ένα…

Όλη αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε με άλλα έξι κομμάτια από το ζυμάρι μας για το δεύτερο στην ουσία φύλλο μας. Μόλις ετοιμάσουμε τα δυο φύλλα στην συνέχεια τα ανοίγουμε κανονικά για να μπορέσουμε να τα απλώσουμε στο ταψί μας. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το πρώτο μας φύλο, Τώρα θα πρέπει αν ετοιμάσουμε την γέμιση…

Αφού έχουμε βράσει, μια πιατέλα περίπου, τα πράσα μας προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο, την φέτα μας περίπου 100γρ και το γιαούρτι περίπου τρεις κουταλιές σούπας. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα τρία αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής κατά προτίμηση. Ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια ποσότητα και την απλώνουμε στο ταψί μας…

Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω για να σκεπάσει την γέμιση.

Τυλίγουμε τα άκρα μέσα στο ταψί μας για να μην προεξέχουν. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και τοποθετούμε το ταψί μας στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά σους 180 βαθμους.

Βγάζουμε την πίτα μας από το φούρνο την σταυρώνουμε κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι και το σερβίρουμε…

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: cafe / bar/ restaurant Delago Λιμνοχώρι Φλωρίνης τηλ:2386041382

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.