Παραδοσιακή τυρόπιτα από την κυρία Βάσω Σταυρακάκη στο Διδυμότειχο
Τα υλικά μας:
1 κιλό αλεύρι
Νερό όσο πάρει
Αλάτι
1 φλυτζάνι γιαούρτι
λίγο σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά(ξερή)
500 γρ. φέτα
400 γρ. μυζήθρα
5 αυγά
Λίγο γάλα
Σε μια σκάφη ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά,λίγο σπορέλαιο,νερό και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα,την μυζήθρα,το γιαούρτι και τα 4 αυγά
και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψί μας,προσθέτουμε το πρώτο φύλλο,το ζαρώνουμε με τρόπο ώστε να έχει
σημεία αέρα,το λαδώνουμε με ένα πινέλο και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα μέρος της γέμισης.
Συνεχίζουμε τη ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πέντε φύλλα.
Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και ραντίζουμε την πίτα με ένα μείγμα
από γάλα με ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά
και στη συνέχεια για 30 λεπτά ακόμα στους 170.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.