Παραδοσιακό ψωμί

Παραδοσιακό ψωμί από την κυρία Μαρία Λαζάκη στο Διδυμότειχο

Τα υλικά μας:

 

1 κιλό αλεύρι (κοσκινισμένο)

προζύμι

1 φακελάκι μαγιά (ξερή)

μισο φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλάκια αλάτι

Μισή κανάτα νερό περίπου

 

 

 

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια σκάφη(κρατάμε λίγο για το ζύμωμα),κάνουμε μια

λακούβα και προσθέτουμε το προζύμι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ξερή μαγιά,την ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε

για δέκα λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ζυμάρι και αφήνουμε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και πλάθουμε το ψωμί.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι,το τοποθετούμε και περιμένουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.