Πατατοκεφτέδες

Στο Νικομιδηνό της Θεσσαλονίκης οι γυναίκες του χωριού μας παρουσίασαν σπιτικές παραδοσιακές συνταγές. Μια από αυτές είναι και οι Πατατοκεφτέδες. Από την Δέσποινα Αϊβαζίδου.

Τα υλικά μας:

 

Πατάτες

Αλεύρι

Ψίχα ψωμιού

Αλάτι

Ρίγανη

Μαυροπίπερο

1 αυγό

Κρεμμύδι φρέσκο

Δυόσμος

Μαϊντανό

Κρεμμύδι ξερό

 

 

 

Καταρχήν βράζουμε 4-5 πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε χωρίς όμως να τις κάνουμε πουρέ.

Προσθέτουμε ένα ξερό κρεμμυδάκι το οποίο το έχουμε ψιλοκομμένο, επίσης ένα φλιτζάνι στο οποίο βάζουμε λίγο μαϊντανό λίγο δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι όλα ψιλοκομμένα, ένα αυγό, 2 φέτες τριμμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ελαφρά.

Στην συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα μας, την πλάθουμε σε κεφτέ, την βουτάμε σε λίγο αλεύρι και το ρίχνουμε στο τηγάνι…

Οι κεφτέδες σε 3 το πολύ τέσσερα λεπτά θα είναι έτοιμοι…

Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο…

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: Νικομιδηνό της Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.