Πέστροφα με παπαρδέλες

Πέστροφα με παπαρδέλες από τον chef Γιώργο Ανδρούτσο στα Ιωάννινα.

Τα υλικά μας:

 

Ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο

Ξύσμα λεμονιού

1-2 κουταλιές της σούπας μείγμα ξηρών καρπών

1 κρεμμύδι ξερό

200 γραμμάρια σπανάκι baby

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα

1-2 κουταλιές της σούπας πέστο

1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Αλάτι

Νερό

Πιπέρι

Μισό πακέτο παπαρδέλες

 

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και  σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι,το φρέσκο και το σκόρδο.

Έπειτα από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα ντοματίνια,την πέστροφα ψιλοκομμένη,

λίγο πιπέρι,το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με κονιάκ και στη συνέχεια προσθέτουμε το πέστο και το σπανάκι.

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε λίγο νερό,τις παπαρδέλες,ελάχιστο αλάτι,άνηθο,το μείγμα

ξηρών καρπών και το βούτυρο.

Αφήνουμε να δέσει για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.