Ζυμαρικά με γαρίδες

Ζυμαρικα με γαρίδες από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη,executive chef στο κτήμα ‘ΚΥΒΕΛΗ”

Τα υλικά μας:

 

Φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο,φασκόμηλο,βασιλικό,ρίγανη)

Πέννες (βρασμένες για 45 λεπτά)

Γαρίδες καθαρισμένες

Πιπέρι

1 μπολ ντοματίνια

1 μπολ πολύχρωμες πιπεριές

Αλάτι

Μιρεπουά(κοτσάνια από μαϊντανό και άνιθο,

κρεμμύδι,καρότα και δυο σκελίδες σκόρδου)

Κελύφη γαρίδων

Ζωμός ψαριών

2 ποτηράκια λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

2 ποτηράκια κονιάκ

 

 

 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο

και σωτάρουμε τα κελύφη από τις γαρίδες.Προσθέτουμε τη μιρεπουά,

τα ντοματίνια,τα φρέσκα μυρωδικά και το κονιάκ και στη συνέχεια

σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε και το ζωμό ψαριών και ανακατεύουμε.

Αφού βράσει για 10-15 λεπτά,σουρώνουμε.

Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες

για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ

και σβήνουμε με λίγο κρασί.Έπειτα προσθέτουμε και τη σάλτσα που

ετοιμάσαμε παραπάνω.Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και έπειτα

προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια.Τέλος ρίχνουμε και τις πένες,

αλάτι,πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.