Τα υλικά μας:
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψητές1 μέτριο κολοκυθάκι½ αγγούρι8 μανιτάρια σαμπινιον1 μέτρια ντομάτα200γρ φέταΦρέσκια ρίγανη2 σκελίδες σκόρδο1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο¼ ματσάκι μαϊντανόΦρέσκια βαλεριάναΕλαιόλαδοΞύδι Βαλσάμικο
Καταρχήν θα πρέπει να ξεφλουδίσουμε μία ντομάτα και να ετοιμάσουμε το σκόρδο Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι. Σε ένα βαθύ πιάτο αναμιγνύουμε μαζί το σκόρδο με το κρεμμύδι.Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά Φλωρίνης και την ρίχνουμε στο πιάτο που ειναι το σκόρδο με το κρεμμύδι προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο (μία κουταλιά)λίγο ξύδι βαλσαμικο, φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε με το κουτάλι.Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνομε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε, να κάψει. Κόβουμε σε φέτες το αγγουράκι, το κολοκυθάκι, και τα μανιτάρια τα οποία τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας.Ρίχνουμε και λίγο σκόρδο να αρωματίσουν. Όταν είναι έτοιμα (2-3) λεπτά συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι τα κολοκυθάκια. Ενώ αυτά σοτάρονται ξεκινάμε να στρώσουμε το πιατο μας το οποιο πρέπει να είναι ρηχό και λίγο μεγάλο. Βάζουμε σε κύκλο το αγγουράκι μας και τα μανιτάρια ενώ στην μέση ρίχνουμε 2 κουταλιές από την πιπεροσαλάτα που είχαμε ετοιμάσει.Κατεβάζουμε και τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε και αυτά από πάνω βάζουμε τέσσερα κομμάτια φέτα και φυσικά λίγο βαλεριάνα μαζί με ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο.Η σαλάτα μας είναι έτοιμη και θα λέγαμε ότι δεν της λείπει απολύτως τίποτα απο θρεπτικής άποψης είναι ένα πλήρες γεύμα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο Γαστρονόμος,Πεύκα Θεσσαλονίκης. Τηλ:2310674200