Πουτίγκα από την κυρία Μαρία Σουπιάδου,ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “Pindos Palace”στα Γρεβενά
Τα υλικά μας:
Για την βάση:
1/2 κιλό αλεύρι περίπου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 μπολ καρύδια (περίπου 200 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
8 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
ξύλο κανέλας
γαρύφαλλο
νερό
ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμονιού
Για την κρέμα:
80 γραμμάρια κάστερ πάουντερ
40 γραμμάρια αλεύρι
2 λίτρα γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Για την σαντιγύ
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε την βανίλια,το κακάο,την κανέλα,το μπέικιν,το ηλιέλαιο και τα καρύδια και τα χτυπάμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Μόλις χυλώσει αρκετά το αδειάζουμε σε ένα ταψί αφού το λαδώσουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει ρίχνουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε το μισό γάλα με το κάστερ πάουντερ,το αλεύρι και την ζάχαρη και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά στο γάλα που έχουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε.
Μόλις χυλώσει ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και κάνουμε σαντιγύ.
Ενώνουμε την σαντιγύ με την κρέμα και την τοποθετούμε πάνω στο παντεσπάνι μας.
Σερβίρουμε με καρύδι και λίγη κανέλα.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.