Σαραγλί

Σαραγλί από τον κύριο Ιμάμ Σεχμί στο ζαχαροπλαστείο “Παπαπαρασκευά”στην Ξάνθη.

Τα υλικά μας:

 

Για το σαραγλί:

Φύλλο κρούστας

Καρύδι τριμμένο

Ζάχαρη

Κανέλα

Βούτυρο

 

Για το σιρόπι:

400 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια νερό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1/2 πορτοκάλι ακέρωτο

1 ξύλο κανέλα

 

 

Σε ένα πάγκο απλώνουμε δύο διπλά φύλλα σταυρωτά (βλέπε εικόνα 2.) τα αλείφουμε με το βούτυρο

και πασπαλίζουμε με το καρύδι το οποίο έχουμε ανακατέψει με την ζάχαρη και την κανέλα.

Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Στη συνέχεια τυλίγουμε σε σχήμα σαλάμι και κόβουμε σε φέτες πάχους 3 εκατοστών.

Ψήνουμε στο φούρνο για μία περίπου ώρα στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.Το αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο να κοπεί ο βρασμός του.

Όπως το βγάζουμε το σαραγλί καυτό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, μέχρι να πιει όλο το σιρόπι.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.