Ριζότο με λουκάνικο και πάστα κολοκύθας

Eνα ιδιαίτερο ριζότο που θα συνοδεύσει στον απόλυτο βαθμό τις κρύες μπύρες σας όλο το καλοκαίρι. Από τον Chef Μάνο Κοντό και την μπυραρία “BeerArt”

Τα υλικά μας:

 

Κρεμμύδι

Πράσο

Σκόρδο

Χωριάτικο λουκάνικο

Παρμεζάνα

Μαϊντανός(ψιλοκομμένος)

Πάστα κολοκύθας

Αλάτι, Πιπέρι

Ζωμός κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

Λευκό κρασί

Ρύζι(ποικιλίας αρμπόριο)

 

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι  και το αφήνουμε να κάψει.

Σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αφού σοταριστούν ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Όταν απορροφηθεί το κρασί μας ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο (αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια) και το σβήνουμε με λευκό κρασί.

Καθώς εξατμίζετε το κρασί μας, προσθέτουμε την πάστα κολοκύθας, και ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.

Όταν διαλυθεί η πάστα κολοκύθας προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε 8′-9′ λεπτά για να πάρει την τελευταία του βράση.

Σερβίρουμε με λίγο παρμεζάνα τριμμένη.

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΕστιατόριο Μπυραρία Beer Art, Μιαούλη 2 Αρετσού, Θεσσαλονίκη Τηλ:2310447533 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.