Ένα γεμιστό μανιτάρι που φτιάξαμε στο «Αυλαίς» στα Γρεβενά. Μια απίστευτη γεύση που αξίζει να τη δοκιμάσετε. .
Τα υλικά μας:
2 μανιτάρια «Ζαρκαδίσιο» ή «μακρολεπιότα η ψηλή»
Τυρί Μπάτζος ΠΟΠ Γρεβενών
Πάπρικα πιπεριά καπνιστή
Φρυγανιά
2 αυγά
Αλεύρι
Κύμινο
Κανέλα
Πιπέρι
Αλάτι
Μουστάρδα
Σάλτσα πιπεριάς με μπαχαρικά
Βαλσάμικο
Μαϊντανός
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα κόβουμε ελαφρώς αν χρειαστεί για να ισιώσουν.
Τα μαρινάρουμε και από τις 2 πλευρές με λίγο αλάτι και από την έξω πλευρά ρίχνουμε κύμινο για άρωμα, λίγη κανέλα και αλείφουμε με λίγη μουστάρδα.
Εσωτερικά για τη γέμιση τοποθετούμε το τυρί Μπάτζος και πάπρικα. Ζεσταίνουμε σ΄ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Αφού χτυπήσουμε τ’ αυγά βάζουμε λίγο στο εσωτερικό των μανιταριών για να κολλήσουν.
Στη συνέχεια πανάρουμε τα μανιτάρια από την έξω πλευρά και στο πλάι με αυγό, λίγο αλεύρι, φρυγανιά και πάλι αυγό και όταν φέρουμε τα μανιτάρια σε μορφή πίτας βάζουμε το σνίτσελ στο τηγάνι.
Το τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές.
Το σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο με λίγο σάλτσα, βαλσάμικο, μαϊντανό σε chips τον οποίο τηγανίζουμε για 1-1,5 λεπτό στο ελαιόλαδο. Στο μαϊντανό ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο κύμινο.
Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη και….
…καλή σας επιτυχία!!