Παστουρμαδόπιτα

Εάν θέλετε να απολαύσετε μία πίτα χωρίς πολύ κόπο και πολύ νόστιμή αυτή εδώ είναι ότι πρέπει. .

Τα υλικά μας: Για ένα ταψάκι

 

3 Φύλλα Περέκ

Λίγο νερό

Λίγο ελαιόλαδο

Ρίγανη

Κομμένες πιπεριές πράσινες και κόκκινες

Δυόσμος

Βούτυρο

Τριμμένο κίτρινο τυρί

Ντομάτα

Παστουρμάς μοσχαρίσιος

Αυτό που θα κάνουμε πρώτα είναι να βουτυρώσουμε καλά το ταψάκι μας με φρέσκο βούτυρο.

Στην συνέχεια παίρνουμε δύο φύλλα, τα βρέχουμε λιγάκι σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει λίγο νερό και τα τοποθετούμε μέσα στο βουτυρωμένο ταψί μας.

Ανάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν απλώνουμε ομοιόμορφα όσο γίνεται το τριμμένο τυρί πάνω στα δύο φύλλα σαν να κάναμε πίτσα. Το ίδιο κάνουμε με τις πιπεριές και τις ντομάτες αφού τις έχουμε κόψει σε ροδέλες. Τον παστουρμά τον κόβουμε σε παραλληλόγραμμά μικρά κομμάτια και τον τοποθετούμε και αυτόν πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα.

Στην συνέχεια βάζουμε λίγο δυόσμο και ελάχιστη ρίγανη για να πάρει γεύση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο Περέκ το οποίο επίσης πρώτα το έχουμε βρέξει. Τα αφήνουμε περίπου 5 λεπτά και κατόπιν το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη έχει ροδοκοκκινίσει από πάνω την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε σε ένα μικρό πιάτο. Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό και ταιριάζει απόλυτα και με ούζο η τσίπουρο.

Καλή σας απόλαυση από τον Chef Ευκλείδη και το Κτήμα Γκούντα της Δορκάδος

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”Κτήμα Γκούντα” Δορκάδα Θεσσαλονίκης
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.