Τηγανιά Παραμυθένια

Στο εστιατόριο «Το Παραμύθι» στην Καλαμπάκα δεν θα μπορούσαμε να μην φτιάξουμε μια παραμυθένια τηγανιά. Από την Ελένη Σιούτα.

Τα υλικά μας:

 

1 κιλό χοιρινή σπάλα

3 Ξερά κρεμμύδια

1 πιπεριά πράσινη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Βαλσάμικο

Ρίγανη

Καταρχήν καλό θα είναι να μαρινάρετε πρώτα την σπάλα με λίγο κρεμμύδι και μια πιπεριά πράσινη από την προηγούμενη μέρα για να πάρει τα αρώματα τους.

Είναι πολύ απλό κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια το βάζετε σε ένα τάπερ και προσθέτετε λίγο κρεμμύδι και λίγο πιπεριά και οτ βάζετε στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει.

Στην συνέχεια παίρνουμε το ταπερ με το κρέας και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Μόνο το κρέας όχι τα λαχανικά που είχαμε μαρινάρει.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρέας μας (λίγα λεπτά)τότε ρίχνουμε μέσα από την μαρινάδα μας την πράσινη πιπεριά.

Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι μας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το ρίχνουμε και αυτό μέσα. Τώρα πρέπει να τα αφήσουμε για μερικά λεπτά ακόμη για να τηγανιστούν όλα μαζί. Σβήνουμε με το βαλσάμικο.

Δεν θέλει πολύ, προσοχή.

Μετά από 2 λεπτά το βγάζουμε και σερβίρουμε στο πιάτο μας. Προθέτουμε απλά λίγο φρέσκια ρίγανη.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο –Ταβέρνα «Το Παραμύθι», Πατριάρχου Δημητρίου 14 Καλαμπάκα, τηλ: 2432024441
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.