Τούρτα φρυγανιάς από την κυρία Μαρία Καλογιατζίδου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης
Τα υλικά μας:
2 πακέτα φρυγανιές περίπου
1 βανίλια
1 κουτί κομπόστα ροδάκινο
Το σιρόπι της κομπόστας
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Τρούφα για το πασπάλισμα
Μισό φλυτζάνι νερό
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
φυτική κρέμα γάλακτος
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι της κομπόστας,την βανίλια,το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Παράλληλα σε ένα μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.
Παίρνω μία-μία τις φρυγανιές,τις βουτάω στο σιρόπι και τις στρώνω το πυρέξ.
Από πάνω αδειάζω τη μισή ποσότητα κρέμας και μετά άλλη μια στρώση φρυγανιάς και κρέμας.
Γεμίζω την επιφάνεια με την κομπόστα και πασπαλίζω με τρούφα.
Αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον για να δέσει.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.