Ωτία

Ωτία από την κυρία Έλλη Ιωαννίδου-Γκούρου στην Γλυφάδα Αττικής

Τα υλικά μας:

 

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ περίπου

λίγο μπέϊκιν

Αλάτι

2 βανίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής

2 ποτήρια γιαούρτι

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

4 αυγά

 

 

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γιαούρτι,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίνουμε λίγο αλάτι και τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε απαλά με το σύρμα.

Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα και τη σόδα και τα ρίνουμε και αυτά στο μείγμα.

Αφού ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει ζυμάρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια,το ανοίγουμε και μετά το χαράζουμε με το ειδικό εργαλείο και φτιάχνουμε το τριγωνικό σχεδιάκι

που θυμίζει γραβάτα (βλέπε εικόνες).

Τηγανίζουμε μέχρι τα ωτία να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι,καρύδι και κανέλα.

 

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.