Τυρομάλαμα με σάλτσα φράουλας

Ένα νόστιμο ορεκτικό από τον chef Μανώλη Παπουτσάκη και το Κρητικό εστιατόριο «Μυρσίνη» στην Θεσσαλονίκη

Τα υλικά μας:

 

Μαρμελάδα φράουλας

2 Φράουλες

2-3 φυλλα κρούστας

Κρέμα βαλσάμικου

Χυμός λεμόνι

Τυρομάλαμα

Ηλιέλαιο

Δυόσμος

Ξεκινάμε με το φύλλο κρούστας το οποίο θα πρέπει να προσέξετε να μην σας σπάσει. Θα πρέπει να κόψετε μια λωρίδα στο ύψος που είναι κομμένο το τυρί μας. Βάζετε το τυρί στην μία άκρη του φύλλου και κόβετε στην ευθεία για να δημιουργήσετε ένα παραλληλόγραμμο.

Στην συνέχεια τυλίγετε το τυρί με φύλλο και ότι περισσέψει το κόβετε. Το ίδιο ακριβώς κάνετε για να δημιουργήσετε όσα εσείς θέλετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και το βάζετε να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε τα τυρομάλαμα μέσα.

Τα γυρνάτε 2-3 φορές και σε ένα διάστημα περίπου 5 λεπτών είναι έτοιμα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε βάλει λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λίπη.

Στην συνέχεια σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε την μαρμελάδα φράουλα την κρέμα βαλσάμικου, τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλα. Τέλος για το σερβίρισμα παίρνουμε ένα πιάτο βάζουμε μέσα τα δυο τυρομάλαμα και περιχύνουμε με την σάλτσα φράουλας.

Για ντεκόρ κόβουμε δυο μικρές φράουλες σε κομματάκια μικρά και ένα μικρό φυλλαράκι δυόσμο και τα βάζουμε στο πιάτο μας.

Το τυρομάλαμα είναι παραδοσιακό αιγοπρόβειο τυρί, που παρασκευάζεται με το πρώτο, πλούσιο πήγμα που βγαίνει κατά την τυροκόμηση της γραβιέρας και έχει συμπαγή, ελαστική υφή, σαν γραβιέρα που δεν έχει ωριμάσει.

Είναι πλούσιο σε γεύση και θεωρείται εκλεκτό τυρί. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από καταστήματα ντελικατέσεν όπως και την κρέμα βαλσάμικου.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Κρητικό, Εστιατόριο Μυρσίνη, Εθνικής Αμύνης 6 Θεσσαλονίκη. Τηλ:2310228300
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.