Τζιγεροσαρμάδες

Τζιγεροσαρμάδες από την κυρία Μαρία Σουπιάδου,ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “Pindos Palace”στα Γρεβενά

Τα υλικά μας:

 

Άνηθος

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ρύζι(Καρολίνα,το έχουμε μουσκέψει για μία ώρα περίπου)

Αλάτι

2 αυγά

1 ποτηράκι λευκό κρασί

Συκωταριά αρνιού

Σκέπη αρνιού (την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια για να μπορούμε να τα τυλίξουμε)

 

 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την συκωταριά.Όταν μαλακώσει την αφαιρούμε από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε κυβάκια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την συκωταριά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι.

Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό.

Στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στη γέμιση,ανακατεύοντας συνεχώς.

Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια της σκέπης και τυλίγουμε.

Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τους τζιγεροσαρμάδες.

Έπειτα ανακατεύουμε ένα κρόκο αυγού με λίγο νεράκι και τους αλείφουμε.

Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 100 βαθμούς.

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.