Μια πολύ ωραία και θα λέγαμε χορταστική Σαλάτα την οποία φυσικά μας παρουσιάζει ο Παύλος στο Ευζην.
Τα υλικά μας:
Διάφορα Μαρουλια
Λόλο Ρόσο
Iceberg
Πιπεριές κόκκινες και πράσινες
Ψιλοκομμένο Μπέικον
Καπνιστή Γαλοπούλα
Λιαστό Σύκο
Καπνιστή Σως
Για την σώς:
Καπνιστό αλάτι
Μουστάρδα
Μέλι
Λεμόνι
Σησαμέλαιο
Μια πολύ ωραία και θα λέγαμε χορταστική Σαλάτα την οποία φυσικά μας παρουσιάζει ο Παύλος στο Ευζην στης Σέρρες.
Η συγκεκριμένη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα και συνδυάζει πολύ ωραία τις φυτικές ίνες με τις πρωτεΐνες. Κάτι φυσικά που αρέσει πολύ στο στομάχι μας.
Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε τα κρουτόν. Πολύ εύκολο, σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε μια φέτα ψωμί σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο ρίγανη. Μόλις αρχίζουν να σκληραίνουν τα βγάζουμε.
Στη συνέχεια πρέπει να κόψουμε τα λαχανικά μας αλλά και το λιαστό σύκο, την γαλοπούλα, και το μπέικον.
Τα τελευταία τα κόβουμε σε λωρίδες.
Τα μαρούλια το λόλο ρόσο και το iceberg τα κόβουμε με το χέρι και καλό θα ήταν να είναι περασμένα από λίγο χαρτί για να κρατήσουν την «ζωηράδα» τους. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την σως. Ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Πρώτα βάζουμε τα μαρούλια το λόλο ρόσο και το iceberg μετά τα υπόλοιπα λαχανικά, το λιαστό σύκο, τα κρουτόν και γύρω γύρω τα κομμάτια του μπέικον με την γαλοπούλα.
Τέλος προσθέτουμε ακόμη λίγο σως
Είναι απολύτως έτοιμη, μια λαχταριστή σαλάτα για εσάς από το ΕυΖην
Μπορείτε να την υιοθετήσετε και σαν πλήρες γεύμα και φυσικά είναι ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα και προσέχουν την διατροφή τους.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση