Σαλάτα Γαστρονόμος

Μια πολύ ωραία καλοκαιρινή σαλάτα την οποία μας προτείνει ο Σεφ Ηρακλής Ασπρίδης στον Γαστρονόμο.

«Σαλάτα Γαστρονόμος» λοιπόν και για να δούμε τι χρειαστήκαμε για να την φτιάξουμε.

 

Τα υλικά μας:

 

Σπανάκι κατά προτίμηση baby
Iceberg
Ρόκα
Ελαιόλαδο
Ξύδι Βαλσάμικο
Χαλούμι
Μουστάρδα
Σιρόπι βαλσάμικο
Μέλι
Κουκουνάρι
Ιπποφαές
Μούρο
Μύρτιλο και
Βατόμουρο
Οι ποσότητες είναι φυσικά ανάλογα με τα άτομα….

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ για να βάλουμε τα υλικά μας
Ξεκινάμε με το iceberg το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε μαρούλι και λάχανο και δίνει μια πιο τραγανή υφή. Το κόβουμε με τα χέρια μας για να μην το πληγώσουμε σε όχι και πολύ μικρά κομμάτια.
Κατόπιν προσθέτουμε και το baby σπανάκι(μικρά τρυφερά φύλλα) το οποίο κα αυτό δεν το κόβουμε και το βάζουμε όπως είναι. Συνεχίζουμε με την ρόκα η οποία και αυτή με τη σειρά της δεν χρειάζεται και πολύ περιποίηση. Την ρίχνουμε κόβοντας την με τα χέρια.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ψήσουμε λίγο το κουκουνάρι μας. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά χωρίς λάδι και το αφήνουμε ένα ζεσταθεί.

Κατόπιν προσθέτουμε το κουκουνάρι και το αφήνουμε να ψηθεί για μερικά λεπτά ανακατεύοντας το. Το βγάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα πιάτο.

Πάμε να κάνουμε και το ντρέσιγκ μας.

Βάζουμε μια κουταλιά μουστάρδα σε ένα βαθύ πιάτο μια κουταλιά μέλι, λίγο ξύδι βαλσάμικο, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε ορισμένα(όχι όλα) από τα φρούτα του δάσους μέσα στο ντρέσιγκ.
Το βατόμουρο το μούρο και λίγο ιπποφαές. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα υλικά μας με ένα κουτάλι και σιγά σιγά για να πάει παντού. Ανακατεύουμε με δυο κουτάλια.

Πριν σερβίρουμε σε πιάτο θα πρέπει να βάλουμε και το χαλούμι. Στο τηγάνι που είχαμε ψήσει λίγο πριν το κουκουνάρι βάζουμε αυτή την φορά ελάχιστο ελαιόλαδο για να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα δυο φέτες χαλούμι και το αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο για σερβίρουμε.

Ρίχνουμε πρώτα τα υλικά από το μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι τα υπόλοιπα φρούτα του δάσους και φυσικά το σιρόπι βαλσάμικο.

Από πάνω τέλος ρίχνουμε και τις δύο φέτες χαλούμι.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή σαλάτα καλοκαιρινή ελαφριά αλλά ταυτόχρονα χορταστική. Θα μπορούσε να είναι από μόνη της ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.

Μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα εάν δυσκολεύεστε η εάν θέλετε να ρωτήσετε οτιδήποτε…

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.