Ατζέμ Πιλάφι

Είναι σημαντικό όταν επισκεπτόμαστε ένα εστιατόριο να έχουμε την δυνατότητα να επιλέγουμε γεύσεις και συνταγές τις οποίες μας προσφέρει και είναι ξεχωριστές και περά από τα συνηθισμένα. Αυτή εδώ η συνταγή είναι αυτό ακριβώς και την προσφέρει η Κα Ευθαλία σε όσους επισκεφτούν το «Αθήρι» στην Καστοριά.. .

Τα υλικά μας:

 

Ρύζι Καρολίνα

Νερό Κανελόξυλο

Κανέλα Τριμμένη

Ζάχαρη

Κουκουνάρι

Σταφίδα μαύρη

Φιδέ

Ελαιόλαδο

 

Καταρχήν θα πρέπει να βράσουμε το Ρύζι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και το βάζουμε να βράσει μαζί με ένα κανελόξυλο.

Προσθέτουμε περίπου 800γρ ρύζι Καρολίνα. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε και την ζάχαρη σιγά σιγά και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε δυο λεπτά να λιώσει και η ζάχαρη και το βάζουμε στην άκρη σκεπάζοντας την κατσαρόλα για να φουσκώσει το ρύζι. Στην συνέχεια ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε περίπου 1 ½ κούπα φιδέ και το αφήνουμε να καβουρδιστή.

Ανακατεύουμε στην πορεία. Προσθέτουμε το κουκουνάρι(δύο κουταλιές της σούπας) και το αφήνουμε ακόμη λίγο στην φωτιά. Το αποσύρουμε. Ανοίγουμε την κατσαρόλα με το ρύζι και την ζάχαρη και προσθέτουμε την μαύρη σταφίδα. Περίπου μισή κούπα.

Αμέσως ξαναβάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι ανακατεύοντας.

Το αφήνουμε ακόμη λίγο στην φωτιά να πάρει μια βράση με όλα τα υλικά μαζί. Το αποσύρουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο. Γαρνίρουμε με λίγο κανέλα. Σας προτείνουμε να επιχειρήσετε να το φτιάξετε, το σίγουρο είναι ότι θα ανταμειφτείτε για τον κόπο σας.

Δεν έχει καμία σχέση με το ρυζόγαλο και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΑΘΗΡΙ” ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.