ΧΙΟΝΟΥΛΑ

Ένα μοναδικό γλυκό με ένα ακόμη πιο μοναδικό όνομα. Από την Κα Αναστασία και το Τσιπουράδικο «Μπες Και Πιες».

Τα υλικά μας: Για ένα ταψί

 

Μπισκότα Πτι Μπερ περίπου 2,5 πακέτα
200 γρ Κορν Φλάουρ
300 γρ Ζάχαρη
300 γρ Ινδοκάρυδο
200 γρ Κρέμα Γάλακτος
2 λίτρα γάλα
Τρείς Βανίλιες

Η εκτέλεση του είναι απλή.

Πρώτα πρέπει να στρώσουμε τα μπισκότα στο ταψί μας. Ταυτόχρονα μπορούμε να βάλουμε να βράσει το γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Δεν το ρίχνουμε όλο, κρατάμε λίγο για να το ανακατέψουμε με το κορν φλάουρ. Παίρνουμε το Κρον φλάουρ ρίχνουμε λίγο γάλα και το ανακατεύουμε αρκετά καλά. Κατόπιν και ενώ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ ρίχνουμε μέσα στο γάλα την ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και κατόπιν το μισό από την ποσότητα του ινδοκάρυδου. Ανακατεύουμε λίγο και περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να ξεκινήσει να πήζει.

Βάζουμε στην συνέχεια και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς για ένα δύο λεπτά ακόμη.

Το βγάζουμε απο την φωτιά και περιχύνουμε μέσα στο ταψί, στο οποίο  έχουμε βάλει μία στρώση με τα μπισκότα.Την απλώνουμε για να καλύψει όλο το μπισκότο.

Κατόπιν βάζουμε ακόμη μία στρώση απο τα μπισκότα πάνω απο την κρέμα.

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα επίσης να σκεπάσει όλα τα μπισκότα.

Τελος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο ώστε να καλύψουμε ολη την  κρέμα για να μή φένεται.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ωρες για να δέσει η κρέμα με το μπισκότο, ώστε να κόβεται εύκολα σε κομάτια.

Σερβίρουμε σε ενα ριχό πιάτο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ακόμη λίγο ινδοκάρυδο.

Ένα  γλυκό που όταν και εμείς το δοκίμάσαμε ηταν απλά μοναδικό!
Από την κα Αναστασία και το υπέροχο τσιπουράδικο “Μπες και Πιες” της Δράμας  και για όλους εσάς!

Καλή σας επιτυχία

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣ” ΔΡΑΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.