Ζυμαρόπιτα

Ζυμαρόπιτα  από την κυρία Αθηνά στο εστιατόριο “Δροσοσταλιά” στα Άγραφα

Τα υλικά μας:

 

800 γραμμάρια ξινόγαλο

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

6 αυγά

1 κιλό φέτα τριμμένη

Αλάτι

1 κιλό αλεύρι

4-5 κολοκυθάκια τριμμένα

βούτυρο αγελάδος

 

 

 

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την φέτα(κρατάμε λίγη για το πασπάλισμα βλ.εικόνα5).

Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε το ξινόγαλο.

Ρίνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια σιγά-σιγά το αλεύρι

και το δουλεύουμε με το σύρμα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.

Έπειτα ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.