Κοτόπουλο με πένες

Αυτό μοιάζει με καλτσόνε αλλά είναι ένα απίθανο πιάτο επηρεασμένο σαφώς από Γερμανική κουζίνα μιας και ο δημιουργός του Κυριάκος Κοτζαμανίδης δραστηριοποιούταν στην χώρα του Μέλανα Δρυμού

Τα υλικά μας:

 

Πένες βρασμένες

Πολύχρωμες πιπεριές

Μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Κοτόπουλο

Μαϊντανό

Κεφαλοτύρι

Πικάντικη σάλτσα

Γκούντα

Μανιτάρια πορτομπέλο

1 κρεμμύδι ξερό

Κρέμα γάλακτος

Σάλτσα ντομάτας

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι τις φέτες από τηγανητό κοτόπουλο και επειδή είναι ήδη τηγανισμένο δεν το αφήνουμε πολύ και προσθέτουμε αμέσως μέσα τις πολύχρωμες πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια όλα ψιλοκομμένα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και κατευθείαν προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την πικάντικη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο θα ρίξουμε μέσα τις πέννες οι οποίες είναι προβρασμένες και τα αφήνουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Ανοίγουμε ένα φύλλο ζυμάρι περίπου 150γρ και το απλώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί.

Μέσα προσθέτουμε το μείγμα κοτόπουλου με πένες και το κλείνουμε προσεκτικά πρώτα από τα πλάγια και κατόπιν στις άκρες.

Από πάνω βάζουμε μπόλικο κεφαλοτύρι και γκούντα και το ψήνουμε στο φούρνο 12-15 λεπτά στους 210 βαθμούς.

Σερβίρουμε με έξτρα κεφαλοτύρι στο πιάτο.

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο Πολυχώρος IL NIDO 13ο χλμ Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας, Άγιος Αθανάσιος Δράμας τηλ: 2521067258

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.